2014. július 10., csütörtök

A smink és a Nagy Nap.


Június utolsó hétvégéjén számomra is megkezdődött az idei esküvői szezon. Amikor a barátok a segítségemet kérik a Nagy Napjuk tervezése- szervezése során, természetesen olyan szolgáltatókat ajánlok nekik, akik általam jól ismert, kipróbált szakemberek.

Rita barátnőm márciusban azzal keresett meg, hogy az esküvőszervezőjük ajánlott neki egy sminkest, de kíváncsi volt az én véleményemre is.
Végül az általam ajánlott sminkesek közül Rita választása Rékára esett, aki évek óta gyakorolja ezen hivatását; fotózások, tv műsorok, divatbemutatók állnak mögötte továbbá Ő a balatonfüredi Anna Bál sminkese is.
Réka ezen kívül számomra egy igazi csoda, pozitív energiabomba, hozzá a hölgyek és urak nem csak szépülni, hanem lelkileg feltöltődni is járnak.

Orsi: Réka, kérlek mutasd be magad röviden. Mi mindennel foglalkozol?
Réka: Holisztikus kozmetikus vagytok, szépség és életminőség javító terapeuta. Végzetségeim : kozmetikus, sminkes, masszőr, természetgyógyász reflexzóna terapeuta, NIA tanár, Access Bars (futtató).

O.: Most hétvégén, Rita esküvőjén Te sminkelted a menyasszonyt és a násznép egyes tagjait is. Máshogyan készülsz egy ilyen munkára? Vannak speciális kozmetikumok, amiket használsz? Próbasminkkel együtt szoktad vállalni ezeket a felkéréseket. Miért fontos a próbasmink?

R.: Mindegyik munkára fel szoktam készülni és a hogyan, az mindig a feladattól változik. Ha van rá lehetőség kérek a menyasszonyról és a ruháról fényképet, rákérdezek a koncepcióra és a színekre. Esküvőkre átnézem, milyen volt a próbasmink, mit beszéltünk meg mit vigyek még, hányan lesznek stb. Annyiban speciálisak az anyagok amiket erre az alkalomra használok, hogy mindig ügyelek arra, hogy megfeleljen az ara kívánságainak, legyen hosszantartó. ( Esteé Lauder, MAC stb termékekkel dolgozik Réka elsősorban)



 
O.: Az esküvői sminket mennyire befolyásolják az aktuális trendek?
R.: Ahogy a divatban, úgy az esküvőkben is mindig megújulnak a trendek, de mindig az a legfontosabb, hogy a menyasszony tényleg úgy nézzen ki ahogy szeretne, a smink ne egy maszk legyen rajta és legyen boldog és kényelmes a számára. 



O.: Szoktad ajánlani a menyasszonyoknak, hogy ha idejük és a pénztárcájuk engedi, látogassanak el az esküvő napja előtt hozzád. Ilyenkor milyen kezeléseket alkalmazol annak érdekében, hogy a legjobb formájukat hozhassák a Nagy Napon?
R.: Mindig szoktam ajánlani a menyasszonyoknak hogy készítsék elő a bőrüket a nagynapra, mert akkor lesz csak igazán tartós a smink. Ha idejük és pénztárcájuk engedi, akkor előtte héten bőrtipusának megfelelő hidratáló, tápláló kezelést érdemes csinálni. Ha ez nem megoldható akkor házi praktikákkal szokatm őket ellátni. 



Gyakori eset például, hogy az idegeskedés/ nagy meleg/ kevés folyadék fogyasztása miatt kicserepesedik az ara ajka. Ilyenkor egy fogkefével ha átdörzsöli picit reggel, akkor megindul a vérkeringés és sikerül megszabadulni az elhalt hámsejtektől is. Miután ezt megtették fontos, hogy ne feledkezzenek meg a megfelelő hidratálásról sem.

Orsi

Rékát felkereshetitek Facebookon az alábbi linken elérhető a profilja:
06 30 391 4855

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése